Anne Britt Løkken:

Yoghurt et spennende utgangspunkt for gode matopplevelser!

- Jeg tror det er et veldig stort potensial for en økning i basisforbruket av yoghurt her i landet. Vi har ikke den samme tradisjonen for å bruke denne råvaren som i mange andre land, men vi ser en klart økende interesse for å bruke dette som en ingrediens i matlagningen - ikke minst på storhusholdning, sier Lindahls egen "yoghurt-kokk" Anne Britt Løkken.
Den svenske yoghurtprodusenten Lindahls har gjennom samarbeidet med Anne Britt fått med seg en erfaren fagperson på laget. Selskapet satser nå sterkt på å utbre kjennskapen til sine klassikere gresk og tyrkisk yoghurt, og etter hvert vil det også komme nye og spennende varianter som styrker bredden og gir enda flere muligheter til å kreere nye kombinasjoner av norske råvarer og ulike yoghurt-varianter. Anne Berit har da også jobbet mye med norsk tradisjonsmat. Hun har en særlig interesse for dette feltet, og har bl.a. gått tradisjonsmatstudiet hos Bodil Nordjorde som Bladet SMAK for øvrig portretterte i utgave 6 2010.
Anne_Britt_Lokken-419
- God yoghurt er en fantastisk ingrediens man kan bruke i nær sagt alle typer matlagning, sier Lindahls yoghurt-kokk Anne Britt Løkken.

Royale erfaringer

- Hva var bakgrunnen for at du valgte kokkeyrket?

- Interessen for mat og matlagning kom tidlig, rett og slett fordi jeg trivdes med å sitte sammen med familien rundt matbordet. Jeg fornemmet nok raskt den samhørigheten man får under en slik setting, og i tillegg har jeg mange kokker i familien på både mors- og farssiden.

- Hva har du drevet med etter du tok fagbrevet i -89?

- Noen måneder etter jeg var ferdig utdannet, fikk jeg til min overraskelse en forespørsel om å begynne som kokk hos Kronprinsparet på Skaugum. Det ble starten på en fantastisk spennende periode! Foruten å arbeide med de daglige måltidene på Skaugum, var jeg også med på å lage mat til alle mulige arrangementer på Skaugum og andre residenser som bl.a. Jeppedalen, Tjøme og Kongsseteren. Da Kronprinsparet ble Kongepar, jobbet jeg også mer og mer på Slottet og var kjøkkensjef der fra 2001 til 2007. Spesielt hyggelig var det å være med Kongeparet på reiser i inn- og utland, forteller Anne Britt.

Anne_Britt_Lokken-13-550_350x289

- Det ga sikkert muligheten til å jobbe med mange spennende oppgaver. Kan du nevne noen høydepunkter?

- Som kjøkkenleder var jeg med på å arrangere Kronprinsbryllupet, jeg jobbet under Prinsesse Märtha Louises 30-års feiring i Bergen og jeg fikk være med under Prinsessebryllupet i Trondheim. Det var også morsomt å være med på å lage maten under fire barnedåper i den kongelige familie, og jeg har også jobbet under utallige statsbesøk. Det å være med på å arrangere det store slottsballet under jubileumsåret 2005 var også en stor opplevelse. I tillegg til dette har det faglig sett vært interessant å være med på å prosjektere og planlegge oppussingen av kjøkkenfasilitetene både i Stiftsgården i Trondheim og på Bygdøy Kongsgård. Det var i det hele tatt en veldig spennende periode, og gjennom kongefamiliens tradisjoner fikk jeg et godt innblikk i både norske, danske, svenske og engelske mattradisjoner. I 2007 forlot jeg jobben ved Det Kongelig Slott, og ønsket da å gjøre litt andre ting, bl.a. å oppdatere meg mer på den norske matens opprinnelse.

- Nå er det yoghurt som står i fokus. Hva er argumentene for at man bør vurdere Lindahls varianter i matlagningen?

- For det første egner de seg godt. Konsistensen er god å jobbe med, de har et høyt innhold av proteiner og så smaker de godt! De er også et sunt innslag i matlagningen, noe som betyr mye for mange.

- Hvor mener du Lindahls yoghurt kan passe inn i matlagningen?

- Det fine med disse produktene er at anvendelsesområdet er så bredt. Det er et utmerket produkt på en frokostbuffet. Sammen med litt nøtter, frukt og honning gir de en god start på dagen. Du kan gjerne bruke yoghurtene i desserter, de passer glimrende til ulike typer dipper og sauser, de går godt både til kjøtt og fisk. Og sist men ikke minst er Lindahls Yoghurt et prisgunstig alternativ. Nå blir det altså min oppgave å få frem noen av de spennende mulighetene disse produktene gir, sier Anne Britt Løkken.

Artikkelen er publisert i bladet SMAK.
LINDAHLS logo-min40mm
Lindahls as
Postboks 140 Alnabru
0614 Oslo
Tlf. 22884900

info@lindahls.no
www.lindahls.no
Tips en venn  Skriv ut